Hi guys!!! Sorry sbb Aeri lame menyepi dalam page nie. So Aeri dgn Han dpt invite to myBurgerLab. So org yg jemput kiteorg Jeremy is soo friendly and nice. Siap bagi a few recommendations sbb Aeri dgn Han mmg 1st timers n mmg x pernah lg dtg makan dkt myBurgerLab.

Aeri order burger Bulbasaur sbb smlm mmg tgh demam Pokemon Go kan hahaha. Han pon order 1 burger. Tu Aeri biar Han yg review la. So Bulbasaur nie bagi Aeri mmg sedap giler. Mmg kene dgn name die Bulbasaur, ade green salsa, seaweed mayo, telur and patty ayam die yg mmg crispy. Mmg everything dlm burger nie fit with each other.

Bulbasaur Burger!

For side dishes. Jeremy suggest kiteorg try Magickarp salad (die salmon salad sebenarnya huhu), umami mashed potato dgn awesome fries. Awesome fries die mmg awesome, skali cicah ngan burgerlab punye signature sos…pergh trbaik la. Aeri mmg suke sos die. Mashed potato die ade smokey flavor gitu…mmg sedap.. Salmon dlm Magickarp salad pon mmg fresh. Agak susah la nak jumpe salmon salad yg ade isi ikan salmon yg fresh mcm kat burgerlab.

Magikarp Salad

Aeri mmg konfirm akan pg lg nak try burger2 dieorg nie… Everything dlm menu dieorg nie sume homemade, buns, patty sume dieorg buat sendiri. Mmg korang akan puas hatila. Tu saje dari Aeri.

Hi, it’s me Han! Sorry for the long lost..hihi..btw, as Aeri mentioned, menu myBurger Lab ni mmg thorbaik lah! Han order Swisstake beef, sbb die ade burger yg sama untuk chicken too. And, this burger mmg awesome-lah! Untuk mereka yang tak suka pedas sgt ni mmg da best option.

Swisstake Beef

Combination of natural swiss cheese paired with sautéed shiitake and enoki mushroom  what a great combination for a mushroom lovers!! Then, the second yg Han rasa paling ummphh is Magikarp salad (mixed salad topped with smoke salmon, croutons + runny boiled eggs) this one mmg Han bg tabik spring sbb salmon die very fresh. As a sushi lover, jujur Han ckp mmg xjmpe lg Salmon yg se-fresh ni..kalau korg order mmg berbaloi sgt2..

Another side dishes are awesome fries (fries seasoned with rosemary and thyme) and umami mashed potato (real potatoes mashed with peppered beef bonito gravy). Yg ni pun Han bagi 5 bintang. Han suka combination awesome fries dgn cheese sauces die, purrfectly matched!! Umami mashed potato pn sedap, creamy texture cukup rasa n tak too spices. Han will try to repeat this again.

Awesome Fries!

 

Umami Mashed Potato

 

Menulis ni pun still terbayang2 kesedapan semua makanan die. N owh, THE KING! (D24 flesh served on top of warm brownies and vanilla icecream, oreo sprinkles, coconut oil and croutons) kalau korg nak try jd hipsturr, silakan try The King ni. Confirm terigt2 la mcm Han skrg..tu sahaja dari kami (Aeri and Han), so bubbye~~

 

The King (Durian Lava Cake)

Mereka ade 4 branches which are OUG, Sunway, SS2 and Cyberjaya. Tapi di cyberjaya tu khas utk takeaway shj. Owh forget to mention yg semua makanan adalah homemade, dari sos, bun, patties and all lah. Except for fries shj mereka terpaksa order yg raw tu.

 

 

Untuk info lanjut boleh check sini : https://www.zomato.com/selangor/myburgerlab-ss-2

myBurgerLab Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato
-Editor Aeri & Editor Han-

Full review di Facebook page Mana Best Makan: https://www.facebook.com/ManaBestMakan/posts/787009418068268

#manabestmakan #wheretoeat #Zomato #ZomatoMY #myBurgerLab#charcoalbun #pokestop #foodblog #foodblogger #foodhunting

 

 

Advertisements