: Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur

Hi guys!!! Aeri n Han back to the field just for uolls~
Dah lame rasenya kami tak menulis review dkt page nie. Ok hari nie both of us nak review pasal Paperfish!! Kalau korang nak tau dkt sini diaorang serve very healthy foods with Hawaiian+Japanese theme tau. It’s Poké Bowl!! Pernah dgr tak?? Don’t get confused tau since ianya memang takde kaitan dgn pokemon ye.

 

Basically, Poké bowl nie ala2 bibimbap la sebab korg kena mix all of it dulu baru boleh makan (this one yg make it special). First, korang pilih base sendiri either brown rice or white rice, quinoa or baby greens. Then, pilih protein favourite korg (salmon, tuna or shrimp). Lastly, barulah select ur own toppings. FYI, selection of toppings kat sini mmg byk and unique tau (pls ask for their crispy salmon skin tau, sedappp sgt). Plus, korang boleh pilih sendiri bahan2 yg nak di-add on Poké bowl korang tu.Or, korang just pilih je poké bowl yg paperfish dh create kan.

So far, ktorg dah try Heat wave, Umami Shoyu Tuna & Mango Salsa. Poké bowl yg paling Aeri n Han suke adelah Heatwave. For us, it’s just Purrfect!! Huhuhu~ sbb ade rase pedas, ade crunchy texture dari kulit salmon.. mmg double thumbs up laa.. Anyways, korg mmg akan rase kenyang sgt2 lps makan Poké bowl nie wlaupon portion die just nice, sbb it consists of alot of beans and high in fiber. Aeri dengan Han smpi bergaduh nak habiskan sebab masing2 pun dah mengah. So sape2 yg rase mcm ‘healthy food freak’ tu boleh dtg ke Paperfish. Highly recommended tok korang try Heatwave!! Mintak salmon skin tau… huhu tu saje dari Aeri n Han!!

Boleh cek review dan menu kat link ni:

paperfish Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

#manabestmakan #wheretoeat #kakimakan #foodbloggers #paperfish#hawaiian #japanese #malaysiafood #jalanjalancarimakan #foodporn#foodies #zomatoMY #zomato

-Editor Aeri & Han-PF10

Advertisements